Európsky Nový údel v doprave - Hudec, Marián
Pod tento pojem spadá aj dokončenie trans-európskej dopravnej siete (TEN- T), ktoré si Európska komisia stanovila ako jednu zo svojich priorít. Rozvoj infraštruktúry. Jednotná európska železnica. Logistika v železničnej doprave. Železničná konkurencieschopnosť. Európa - Kaukaz - Ázia, dopravný koridor únie TRACECA.