Zahraničná politika vo volebných programoch slovenských politických strán pre voľby 2012 - Mišík, Matúš
Analýza tém zahraničnej politiky vo volebných programoch šiestich politických strán, ktoré vo voľbách do Národnej rady SR získali viac ako 5 percent hlasov a budú v období 2012-2016 zastúpené v parlamente: Smer-SD, KDH, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Most-Híd, SDKÚ-DS, Sloboda a solidarita (SaS). Štyri oblasti zahraničnej politiky analyzovaných strán: Európska únia, zahraničná politika, obranná a bezpečnostná politika a externá energetika.