Kvalitativní komparativní analýza zapojení evropských členů NATO do operací v Afghánistánu - Došek, Jan
Teoretické prístupy k analýze príčin vzniku vojen. Správanie človeka ako príčina vojny. Behavioralizmus. Vnútorná štruktúra štátov ako príčina vojny. Revizionizmus. Stará a nová Európa. Vysoký obranný rozpočet. Energetická závislosť od Ruska. Vysoký podiel obchodu s USA. Analýza angažovanosti európskych členov NATO v Afganistane. Prípadová štúdia Grécka, Holandska a Estónska.