Význam ľudského kapitálu a kreatívnych klastrov v rozvoji regiónu - Krajňáková, Emília
Analýza podmienok a faktorov organizácii a prevádzky kreatívnych klasterov pre rozvoj ľudských zdrojov ako účinného nástroja riešenia hospodárskych a sociálnych problémov regiónov. Súčasťou uskutočňovanej analýzy je skúmanie podstaty koncepcie rozvoja ľudských zdrojov a jej významu v napredovaní hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Zároveň sa definuje podstata ľudského kapitálu a zdôvodňuje sa systém regionálnych (vybudovanie inovačných centrov a zriadenie technologických transferov, aktivít v rámci príslušnej politiky) kreatívnych klasterov.