Z - diagram a jeho využitie v analýze časových radov - Jenčová, Sylvia
Časovým radom (Time Series) sa chápu spravidla dlhodobé časové záznamy súvisiace s najrozličnejšími komparáciami. Časový rad vzniká konzekvenciou interakcie rozmanitých účinkov na sledovanú veličinu. Je charakteristický viacerými spôsobmi. Vlastnosti Z-diagramu.