Oceňovacie rozdiely z kapitálových účastín - Šabíková, Ingrid
Oceňovacie rozdiely z kapitálových účastín sa účtujú v zmysle Postupov účtovania t. j. opatrenia MF č. 23054/2002-92 výsledkovým spôsobom, a to buď do nákladov alebo do výnosov. Oceňovacie rozdiely z kapitálových účastín sa neúčtujú v rámci účtovnej skupiny 41 - základné imanie a kapitálové fondy. Praktický príklad.