Metodologické východiská modelovania a ohodnocovania celostnej kompetentnosti subjektov manažmentu - Porvazník, Ján
Potreba celostného ponímania kompetentnosti, interpretácií samotného pojmu kompetentnosť a kompetencia, potreba ohodnocavania, nie hodnotenia kompetentnosti a náčrt možností ohodnocovania na konkrétnych príkladoch získaných prieskumom.