Cloud a bezpečnosť dát - Červenka, Peter, 1976-
V dobe rozvoja informačných technológii si svoje uplatnenie nachádza aj virtualizovanie hardvérových prostriedkov, ktoré tvorí základ rozvoja tzv. cloudových služieb. Služieb poskytovaných cez internet, kde dochádza k zmene destinácie využívaných aplikácii a skladovaných dát z lokálneho priestoru do virtuálneho cloudového priestoru. S tým sú spojené aj zaujímavé pohľady na zabezpečenie a dôveru dát, ktoré môžu byť problémom pri rozhodovaní o implementácii cloudu vo firemnom prostredí.