Fotografia - neodškriepiteľná súčasť reklamy - Poláček, Marian
Fotografia má schopnosť nezastupiteľným spôsobom sprostredkovať informáciu o vzhľade, tvare, dizajne, prípadne prostredí, než akákoľvek iná forma komunikácie, snáď okrem videa. Obrovský rozmach zaznamenala fotografia v 20. storočí, a ten s rozvojom digitálnej fotografie ďalej pokračuje. Reklama, podobne ako fotografia, zažila svoj najväčší rozkvet tiež v 20. storočí. Uplatnenie fotografie ako špecifickej formy komunikácie v reklame je zrejmé temer v každom prostriedku reklamnej komunikácie, ba častokrát je reklama bez fotografie takmer nepredstaviteľná.