Budovanie strategických aliancií - nový trend v globálnom biznise - Štefančiková, Kristína
Globálne korporácie na globálnom trhu. Podnikateľské stratégie aliancií. Združovanie podnikov do klastrov. Hlavné špecifiká klastrovej organizácie. Mnohostrannosť typológie klastrových aliancií. Predpoklady založenia a fungovania, výhody a nevýhody klastrov. Merateľnosť efektivity klastra.