Európska akciová spoločnosť - Novota, Daniel
Postup vzniku európskej akciovej spoločnosti a formovanie jej právnej úpravy. Nariadenia a zákony vzťahujúce sa na tento typ podnikania. Analýza počtu vzniknutých európskych akciových spoločností, ich jednotlivé typy, krajiny vzniku a štruktúra podnikania podľa jednotlivých odvetví. Výhody danej právnej formy.