Analýza rigidity spotrebiteľských cien v SR - Karmažin, Branislav
V modernej makroekonómii je nepružnosť cien dôležitým zdrojom krátkodobej neutrality peňazí a má tak významné dôsledky na infláciu a na účinnosť menovej politiky, pokiaľ ide o možnosť ovplyvniť reálne veličiny. V súvislosti s touto skutočnosťou je významné pre výkon menovej politiky poznať aj úroveň, príčiny a dôsledky vzniku cenovej rigidity.