Optimum currency area theory - a critical view - Muchová, Eva, 1961-
Teória optimálnej menovej oblasti (OCA - optimum currency area). Robert Mundell a OCA. Vývoj teórie optimálnej menovej oblasti. Mundellove pre a proti menovej únii. Politická integrácia a menová únia.