Balanced Scorecard a deskriptívne plánovanie v miestnej samospráve - Mikšovský, Jozef
Deskriptívne a preskriptívne plánovanie v strategickom rozvoji slovenských miest a obcí. Rozdiel medzi rôznymi prístupmi k plánovaniu, pričom dôraz je kladený na preskriptívne a deskriptívne plánovanie. Spôsob akým môže Balanced Scorecard ako metóda strategického manažmentu prispieť k vzniku spontánnych stratégii v rámci mietnej samosprávy.