Korupce jako denní chleba? - Breuerová, Alena
Korupcia témou číslo jedna v súčasnosti. Korupcia označovaná Svetovou bankou za jednu z najväčších prekážok ekonomického a sociálneho rozvoja. Prípad amerického energetického gigantu - Enronu. Bezprostredný dôsledok pádu Enronu - zákon Sarbanes-Oxley, ktorý sa zaoberá transparetnosťou účtovníctva a finančného výkazníctva a prísnym postihovaním hospodárskej kriminality. Teória korupcie. Trojuholník podvodu: príležitosť, motivácia a ospravedlnenie. Príležitosť robí zlodeja.