Sociálne poistenie v systéme sociálneho zabezpečenia - Rievajová, Eva
Dôležitou súčasťou fungovania spoločnosti ako aj uplatňovania základných práv občanov je systém sociálneho zabezpečenia. Sociálne zabezpečenie je interpretované vo svete rôznymi spôsobmi a príspevok sa zaoberá vybranými definičnými vymedzeniami. Aktuálne problémy, akými sú starnutie populácie, globálna kríza, vysoká nezamestnanosť prinášajú nové výzvy a dosahy pre ekonomiky, ale aj pre systémy sociálneho zabezpečenia jednotlivých krajín. Prebiehajúce sociálne reformy modifikujú aj fungovanie sociálneho poistenia na Slovensku a v príspevku sa poukazuje na jeho aktuálne zmeny.