Účasť Ukrajiny v medzinárodných projektoch prepravy ropy a plynu do Európy - INOGATE - Fodorová, Antónia
Ukrajina je členom INOGATE - Interstate Oil and Gas Transport to Europe (INOGATE) - medzinárodných projektov prepravy ropy a plynu do Európy. Cieľom projektov je zvýšenie bezpečnosti dodávok ropy a plynu do EÚ formou regionálnej spolupráce a integrácie prepravných systémov. Program financuje EÚ a má byť katalyzátorom pre získavanie súkromných investícií pre plynovodné a ropovodné projekty.