Vývoj a realizácia reforiem poľnohospodárstva Ukrajiny - Fodorová, Antónia
Vývoj poľnohospodárstva v podmienkach Ukrajiny prebiehal dosť komplikovaným spôsobom, nakoľko pôda patrila nie vlastníkom ale bola kolektivizovaná. Z uvedených dôvodov bolo nevyhnutné realizovať vlastnícke vzťahy a pripraviť nevyhnutnú reformu komplexnej zmeny vlastníckych vzťahov. Makroekonomická nestabilita spôsobila v 90-tych rokoch sektoru poľnohospodárstva veľké problémy, čo skomplikovalo realizáciu poľnohospodárskych reforiem. Systém štátnych objednávok a indikatívnych cien v rokoch 1992 – 96. Štátne komoditné úvery v rokoch 1996 – 99. Nový rámec pre poľnohospodársku politiku v rokoch 2000 – 2003.