Zahraničná politika Ukrajiny k USA a vstup do NATO - Fodorová, Antónia
Princípy rozvoja spolupráce Ukrajiny s NATO. Ročný národný program spolupráce Ukrajina - NATO na rok 2010. Činnosť Komisie Ukrajina - NATO (KUN), dvojstranné kontakty. Účasť Ukrajiny v misiách NATO. Otvorenosť dialógu Ukrajina – NATO. Presmerovanie akcentu Ukrajiny z euroatlantickej aliancie na európsku integráciu.