Klasifikácia a pripravenosť regiónov Ruskej federácie pre spoluprácu s regiónmi členských krajín EÚ, vrátane Slovenska - Rosenberg, Miloslav
Charakteristika usporiadania subjektov Ruskej federácie. Federálne okruhy Ruskej federácie. Ekonomické regióny Ruskej federácie. Regionálna ekonomická politika v Ruskej federácii. Hodnotenie sociálno-ekonomického potenciálu regionálneho rozvoja. Konkurenčné výhody Ruska ako krajiny priťahujúcej zahraničné investície. Charakteristika najperspektívnejších regiónov Ruskej federácie pre spoluprácu s členskými krajinami EU, vrátane SR.