Omeškanie platieb nie je výsadou len súkromných podnikov - Melicheríková, Zuzana
V časoch, keď štáty nepriamo dotujú podniky, aby ich uchránili pred krízou, by bolo pomocou i to, keby štát platil za svoje objednávky načas. Nie je to ale tak. V niektorých krajinách je napríklad čas úhrady faktúr štátnym sektorom oveľa dlhší ako súkromným. Skutočné trvanie platieb verejného sektora európskych krajín 2012. Dôsledky oneskorených platieb.