Úrazové dávky a koordinačné nariadenia Európskej únie - Hricko, Peter
Úpravou regulácie využívania slobody voľného pohybu osôb za prácou v rámci Európskej únie sa s účinnosťou od 1. mája 2010 na túto oblasť začali aplikovať nové koordinačné nariadenia, a síce Nariadenie (ES) č. 883/2004 o koordinácii systémov sociálneho zabezpečenia a Nariadenie (ES) č. 987/2009, ktorým sa stanovuje postup pre vykonávanie Nariadenia č. 883/2004.