Čo je "nová ekonomická geografia"?: Pokus o stručnú charakteristiku - Paulov, Ján
Základná predstava o novej ekonomickej geografii - je to teória, ktorá novým spôsobom vysvetľuje priestorovú organizáciu ľudskej spoločnosti, najmä však priestorovú organizáciu hospodárstva. Článok má skôr charakter eseje, než striktnej štúdie a je zostavený na základe publikovanej literatúry.