Sezónnosť a predikcie v doprave - Dicová, Jana
Modelovanie a prognózovanie krátkodobých časových radov v doprave. Prítomnosť sezónnej zložky v krátkodobých časových radoch. Charakteristika vybraných prognostických metód (regresná analýza, exponenciálne vyrovnávanie, ARIMA modely, ARCH modely, Kalmanove modely).