Brusel centralizuje finančnú reguláciu - Draxler, Juraj
Špekulácie, že finančná kríza povedie k čiastočnému rozpadu eurozóny a štruktúr Európskej únie. Regulačná politika Európskej únie. Nové pravidlá pre finančné trhy. Zvýšená úloha Európskej komise v koordinácii národných politík. Fiškálny kompakt - oficiálne Zmluva o stabilite, koordinácii a riadení Ekonomickej a menovej únie. Neofunkcionalizmus a hľadanie východísk z krízy eurozóny.