kladné povinnosti osoby registrovanej pre daň z pridanej hodnoty v zmysle par.7a zákona o DPH - Furmaník, Peter
Registrovať sa v zmysle par. 7a zákona o DPH sú povinné zdaniteľné osoby, ktoré nie sú platiteľmi DPH, ani sa ním touto registráciou nestávajú. Registrácia sa týka všetkých zdaniteľných osôb, ktoré vykonávajú nezávisle ekonomickú činnosť, z ktorej dosahujú príjem, pričom ide o výrobu, obchod a poskytovanie služieb, duševnú tvorivú činnosti (vrátane slobodného povolania), športovú činnosť, či využívanie hmotného a nehmotného majetku na dosahovanie príjmov z tohto majetku.