Podmienky poskytovania dotácií zo štátneho rozpočtu - Veverková, Ingrid
Dotácie právnickým a fyzickým osobám – podnikateľom sú právne nenárokovateľnou nenávratnou finančnou pomocou pre právnické a fyzické osoby – podnikateľov z prostriedkov štátneho rozpočtu, ide o prostriedky štátneho rozpočtu poskytnuté na podporu určitej vecne vymedzenej oblasti, ktorá vyplýva z vecnej pôsobnosti subjektu štátnej správy, ktorý poskytuje dotácie. Ilustračné príklady.