K niektorým disproporciám na nemeckom trhu retail derivátov - Šturc, Boris, 1961-
Krátka definícia bonusového certifikátu. Postup a metodika overovania tézy, pre ktorú bolo vybraných 20 bonusových certifikátov obchodovaných DB (Deutsche Bank). Vybrané bonus certifikáty podľa rovnakej hodnoty maximálneho možného zisku. Závislosť medzi maximálnym ziskom a VaR 10 podľa bariéry. Závislosť medzi výnosom a VaR 10.