Kto sa poraní na damascénskej oceli? - Škvrnda, František
Tri vojny rozpútané Západom - v Afganistane, Iraku a Líbyi. Bombardovanie prináša demokraciu? Vojna proti Líbyi prvá v druhej kategórii vojen. Sýria ako štvrtý apokalyptický jazdec prinášajúci smrť? Najsmutnejšou súčasťou každej vojny sú obete na životoch. Môže sa Sýria stať druhou Líbyou? Kto a aký má možný záujem o vplyv na vývoj v Sýrii. Postoj Ruska, Číny a Iránu k vývoju v Sýrii. Predpokladaný možný sýrsky dominoefekt. Aj v sýrskej kríze ide o viac ako o Damask.