Rozdielne cesty tranzitívnej spravodlivosti – prípady Českej republiky, Slovenska a Poľska - Šipulová, Katarína
Podoba tranzície v štátoch strednej a východnej Európy. Mechanizmy vyrovnávania sa s komunistickou minulosťou. Česká a Slovenská republika – nežná revolúcia. Prechod režimu a podoba tranzitnej spravodlivosti. Prehľad cieľov sledovaných lustráciami, ktoré odzneli počas parlamentnej rozpravy pri prijímaní Veľkého lustračného zákona v roku 1991. Poľsko– demokratizácia bez dôslednej dekomunizácie. Komparatívne zhodnotenie.