Prejavy personalizácie líderstva: perspektívy slovenských straníckych lídrov vo vzťahu k medializácii - Žúborová, Viera
Personalizácia politiky, ako aj politických strán si našla svoje miesto nielen v rámci politického a straníckeho systému, ale aj v samotných médiách na Slovensku. Analýza jednotlivých (priamych) vystúpení politických lídrov počas volebného obdobia január – december 2010. Prostredníctvom analýzy tzv. typov politickej personalizácie sa jasne zobrazili základné trendy, ako aj problematiky viditeľné nielen v súčasnom rozložení mocenských síl v rámci samotnej strany, ale aj v rámci pozície v parlamente, keďže boli analyzované politické subjekty pôsobiace v parlamente v súčasnosti (Smer-SD, SDKÚ-DS, KDH, SNS, SaS a Most-Híd).