Vývoj nezamestnanosti absolventov škôl - Švecová, Angelika
Analýza tranzície (prechodu), vývoja a štruktúry nezamestnanosti absolventov stredných a vysokých škôl v rokoch 2001 - 2011 a ich priestorová diferenciácia na území Slovenska. Ponímanie prechodu (tranzície) zo školy na trh práce a analýza najvýznamnejších faktorov, ktoré ho ovplyvňujú. Vývoj rastu HDP, miery zamestnanosti a miery nezamestnanosti osôb vo veku 15-24 rokov v SR (2001-2010). Vývoj nezamestnanosti absolventov škôl na Slovensku (2001-2011). Vývoj miery nezamestnanosti a podiel nezamestnaných absolventov v SR (2001-2011). Nezamestaní absolventi podľa stupňa dosiahnutého vzdelania. Priestorová diferenciácia nezamestnanosti absolventov škôl.