Podpora přeshraniční spolupráce ve středoevropském prostoru - Valášková, Tereza
Hlavný cieľ kohéznej politiky EÚ - zmiernenie hospodárskych a sociálnych rozdielov v rozvoji európskych regiónov. Dôležitosť územného aspektu pre harmonický rozvoj regiónov EÚ. Podpora cezhraničnej spolupráce prostredníctvom Európskeho fondu pre regionálny rozvoj. Finančné perspektívy cezhraničnej spolupráce v rokoch 2014-2020. Prehľad operačných programov cezhraničnej spolupráce v rámci piatich stredoeurópskych a susediacich štátov. Komparácia alokácií cezhraničnej spolupráce podľa tematických oblastí.