Informačné zdroje pre výnosovú metódu ohodnocovania akcií - Hrvoľová, Božena
Výnosová metóda ohodnocovania akcií, ktorá je založená na súčasnej hodnote budúcich výnosov, je na vyspelých kapitálových trhoch metódou číslo jedna pre odhad ich vnútornej hodnoty. Výnosová metóda pri ohodnocovaní akcií, v závislosti od konkrétnej formy diskontovaných výnosov, používa niekoľko modelov, napríklad modely diskontovaných dividend, model NPVGO (model čistej súčasnej hodnoty rastových príležitostí), modely kapitalizovaných čistých výnosov, modely diskontovaných FCFs, modely diskontovanej hodnoty ekonomického zisku (EVA) atď. Návrh ďalšej formy výnosu – novovytvorená hodnota. Informačné zdroje pre výnosovú metódu.