Koncepty a všeobecné princípy podľa IFRS pre malé a stredné podniky v porovnaní s US GAAP - Ješš, Michal, 1986-
V IFRS pre malé a stredné podniky neexistuje žiadna zmienka o iných národných všeobecne záväzných účtovných pravidlách ako sú napríklad US GAAP. Rozdiel medzi týmito štandardami v prezentácii informácií o finančnej situácii a finančnej výkonnosti.