Perspektiva stárnutí populace České republiky - Šimek, Miroslav
Demografické starnutie ako objektívna realita celého vyspelého sveta. Zobrazenie procesu starnutia v populačnej projekcii. Očakávané trendy budúceho populačného vývoja v Českej republike. Očakávaný vývoj počtu obyvateľov a prirodzené zmeny (2011-2100). Očakávaný vývoj vekového zloženia. Očakávaný vývoj počtu obyvateľov s nárokom na starobný dôchodok.