Východné Stredomorie zbohatlo - Pressburg, Adrian Peter
Izrael, Cyprus, Grécko i ďalšie štáty regiónu spúšťajú ťažbu ropy a zemného plynu z bohatých podmorských nálezísk. Náleziská ropy a plynu vo východnom Stredomorí.