Začínajúci podnikatelia musia využívať i netradičné formy financovania - Tekelová, Zuzana, 1987-
Inštitúcie, ktoré podporujú začínajúcich podnikateľov: Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania, Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), Klub podnikateľských anjelov Slovenska. Formy financovania MSP podľa vývojovej fázy podnikania. Financovanie na začiatku podnikania. Štátna podpora. Špecializovaná banková inštitúcia pre rozvoj MSP - Slovenská záručná a rozvojová banka. Súkromní investori - business angels. Hlavné dôvody nedostatočného prístupu k financiám.