Využitie faktorovej analýzy pri odhaľovaní skrytých štruktúr - Vokounová, Dana, 1962-
Faktorová analýza je dobrou pomôckou pri znižovaní počtu analyzovaných premenných, resp. pri odhaľovaní skrytých vzťahov medzi nimi. Táto štatistická metóda odkryje štruktúry v údajoch, ktoré by si analytik nemusel všimnúť. Autorka v rámci Výskumu európskych hodnôt aplikuje faktorovú analýzu na otázku týkajúcu sa zmeny mužských a ženských rolí v súčasnosti. Výsledky faktorovej analýzy.