Inštitucionalizovaný sociálny dialóg a jeho dosahy na postavenie odborov v postkomunistických krajinách strednej Európy (prípadová štúdia Slovenska) - Uhlerová, Monika
Štúdia prispieva k rozvíjaniu teórie o transformácii a fungovaní odborov v postkomunistických krajinách s dôrazom na strednú Európu, skúma ich miesto v politickom systéme SR, ich silu a mieru vplyvu, respektíve slabosť a zároveň analyzuje možné príčiny, ktoré ovplyvňujú postavenie a fungovanie odborového hnutia na Slovensku po roku 1989.