Integrovaná smernica pre zostavenie účtovnej závierky - Juhászová, Zuzana, 1970-
Ciele smerníc upravujúce oblasť účtovníctva - Smernica Rady č. 78/660/EHS o ročnej uzávierke niektorých spoločností v znení neskorších predpisov (tzv. Štvrtá smernica), Smernica Rady č. 83/349/EHS o konsolidovaných účtovných závierkach v znení neskorších predpisov (tzv. Siedma smernica), Smernica Rady č. 86/635/EHS o ročnej účtovnej závierke a konsolidovaných účtoch bánk a iných finančných inštitúcií v znení neskorších predpisov a Smernica Rady č. 91/674/EHS o ročných účtovných závierkach a konsolidovaných účtovných závierkach poisťovní.