Protirečivý vplyv WikiLeaks na diplomaciu - Meričková, Laura
Reakcia na zverejnenie sto tisícky tajných depeší internetovým portálom Wikileaks, ktoré sa uskutočnilo v roku 2010. Analýza dostupných názorov a záverov a zhodnotenie možných dôledkov pre dipolomaciu, ako i spoločnosť.Teoretické a empirické poznatky z odborných štúdií a prienik témy Wikileaks s problematikou vzťahu transparentnosti a diplomacie a zahraničnej politiky.