<The> allocation of financial resources of the EU structural funds and Cohesion fund during the period 2007-2013 - Heijman, Wim
Popis modelu na prognózovanie alokácie štrukturálnych fondov EÚ a Kohézneho fondu medzi jednotlivé členské štáty EÚ. Komparáciou prognózovanej a skutočnej alokácie prostriedkov je možné hodnotiť, ktoré členské štáty obdržali viac a ktoré menej, než bol ich prognózovaný podiel. Ako premenné determinujúce prognózovanú alokáciu prostriedkov boli použité HDP na 1 obyvateľa a veľkosť populácie.