International indebtness of developing countries - Jeníček, Vladimír
Medzinárodná zadlženosť komplikuje globálnu platobnú rovnováhu a stabilitu finančného systému s výraznými negatívnymi vplyvmi na menovú stabilitu. Bráni tiež rozvoju medzinárodnej ekonomickej kooperácie, vrátane medzinárodnej ekonomickej integrácie. Je to jeden z dôvodov, prečo symetrické formy vzájomnej závislosti sú nahradzované asymetrickými.