Autorské práva - Šedivá, Zuzana
Vysvetlenie pojmu tantiéma. Autorské práva a autorský zákon. Ministerstvo kultúry SR - rezort, ktorý vydáva rozhodnutia o výkone kolektívnej správy k majetkovým právam autorov a interpretov. Organizácie kolektívnej správy v zmysle autorského zákona: SOZA, LITA, SLOVGRAM, OZIS. Za čo sa platia poplatky. Povinnosť prevádzkovateľa ubytovacieho a stravovacieho zariadenia usporiadať autorské práva voči subjektom, ktoré zastupujú záujmy autorov a interpretov. Povolenie na použitie diel - licenčná zmluva.