Jedlo prezrádza viac, než si myslíte - Blažková, Eva
Čo možno považovať za typicky slovenské potraviny našich predkov. Aký bol spôsob prípravy jedál na našom území v minulosti. Rozdiely medzi jedlami pripravovanými v mestách a na dedine. Rôzne stravovacie návyky rôznych spoločenských vrstiev. Udomácnenie niektorých dovezených surovín. Jedlo ako kľúč ku kultúre. Čo naši predkovia pili.