Aktuálne problémy spoločnej obchodnej politiky EU - Nováčková, Daniela
Všeobecný právny základ spoločnej obchodnej politiky Európskej únie. Spoločná obchodná politika EÚ upravená v článkoch 206 a 207 Zmluvy o fungovaní EÚ. Obchodné a investičné bariéry uplatňované voči EÚ. Obchodné vzťahy s Čínou. Krajiny MERCOSURu - Brazília a Argentína. Obchodné vzťahy s USA. Hospodárska súťaž a štátna pomoc v rámci EÚ.