Základné paradigmy v rozvoji geografie ako vedy: pokus o stručnú identifikáciu - Paulov, Ján
Stručná identifikácia základných paradigiem a niektorých ich subparadigiem, ktoré sa sformulovali v rozvoji geografie ako vedy od čias antickej gréckej geografie až po súčasnosť.