Úľava zo sankcie, alebo odpustenie sankcie na žiadosť daňového subjektu - Válek, Juraj, 1981-
Pokračovanie článku z 28.8.2012. Podľa paragrafu 157 príslušného zákona Finančné riaditeľstvo na žiadosť daňového subjektu odpustí sankciu, ak jej uložená výška v jednotlivom prípade nepresiahne, pri fyzickej osobe, sumu 166 000 eur a pri právnickej osobe, sumu 1 660 000 eur. Daňový úrad a colný úrad na žiadosť daňového subjektu odpustí sankciu ak jej výška v jednotlivých prípadoch nepresiahne, pri fyzickej osobe sumu 33 200 eur a pri právnickej osobe, sumu 332 000 eur. Správca dane, ktorým je obec, môže tiež pri daniach, ktoré spravuje, na žiadosť daňového subjektu odpustiť sankciu alebo povoliť úľavu zo sankcie. Ministerstvo financií môže odpustiť sankciu za určitých podmienok.