<The> importance and the role of social entrepreneurship in Slovakia - Pongráczová, Eva, 1971-
Súčasný stav sociálnej ekonomiky na Slovensku. Možnosti, stimuly a bariéry rozvoja sociálnej ekonomiky v podmienkach Slovenska. Sociálny podnik ako inovatívny obchodný model, ktorý preferuje sociálne ciele pred dosahovaním zisku a tak pomáha riešiť alebo zmierňovať sociálne problémy spoločnosti. Nezamestnanosť, chudoba, kríza rodiny, starnutie populácie.